2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Woba mokymai


Praėjusį savaitgalį (06 - 07d.) wobiečiai praleido turiningai ir įsimintinai. Svečių sulaukėme iš Klaipėdos. Atvykusios merginos lanko literatūrinės kūrybos ir žurnalistikos pagrindų būrelį, kuris taip pat leidžia žurnalą "Ilgoji pertrauka". Tačiau sulaukėme ne vien jaunųjų literačių. Su merginomis kartu atvyko ir Klaipėdos jaunimo centro vadovas Aleksas Bagdonavičius.

Pradėjome savo mokymus linksmai ir gana netradiciškai susipažindami, kitaip sakant - apsiuostėme. Dar šiek tiek pabendravus, nuskubėjome papietauti kavinėje, po ko sekė kūrybinė, komandinė, žurnalistinė užduotis - sukurti reportažą duotomis temomis (laisvalaikis, reklama, ekologija). Pasiskirstę į tris grupes, nedelsiant ėmėmės darbo: apsitarėm, nusprendėm, ko norim ir, pačiupusios kameras, išlėkėm kurti kiekviena grupė savojo reportažo. Šitaip klaipėdietės susipažino su mūsų miesteliu. Grįžus į Telšių jaunimo centrą po linksmo ir nuotaikingo filmavimo, komandinis darbas nesibaigė: kas ėjo montuoti reportažą, kas gamino vakarienę, kas turėjo sukurti publicistinį esė. Kai kurioms merginoms teko ne tik pirmą kartą kamerą rankoje laikyti, bet ir sukurti, sumontuoti gražų filmuką.

19h mus aplankė telšietės merginos, dalyvavusios konkurse "Rašyk neužsičiaupdamas". Kviesdami jas ir toliau rašyti, kurti ir siųsti mums savo darbus padovanojome joms žadėtąsias dovanėles.

Iškart po vakarienės, jau sočiais ir prikimštais pilvukais, pristatinėjome savo pabaigtus filmukus, kurie pagimdė išties rimtas diskusijas apie ekologiją, laisvalaikį bei reklamos įtaką mūsų gyvenime. Taipogi, naudodamiesi proga mes, woba šeima, pagaliau pristatėme filmuką apie WOBA. Iškart po ekranizacinės kūrybos su šiltos arbatos puodeliais persikėlėme į kitą kambarį, kur žvakių šviesoje norintys galėjo parodyti savo kūrybiškumą paskaitydami savo prozą, eses ar eiles. Po saldžios ir šokiruojančios kūrybos mokymų dalis baigėsi. Kas ėjo žaisti, kas filmą žiūrėti, kas pliurpti, kas miegoti - visiems buvo gera.


Na, o po vieniems bemiegės, kitiems saldžios nakties visi kartu susėdę aptarėme mokymus - kas juose patiko, o kas nelabai, ko išmokome, ko pasisėmėme, ko tikėjomės ir ką gavome. Po visų aptarimų ir pasvarstymų, ko laukiame kitąsyk, teko atsisveikint ir išlydėt klaipėdietes namo.


Mes tikimės dar ne sykį susitikti ir taip toliau pratęsti malonų bendradarbiavimą.





Nuolankiai,


wobiečiai.





P.S. Filmukų nuorados youtubėj:

Ekologija http://www.youtube.com/watch?v=rTj1ktdXvtY

Laisvalaikis http://www.youtube.com/watch?v=MBtmH5AErEY

Reklama http://www.youtube.com/watch?v=GkW3cUFG35w&feature=related


Smagaus žiūrėjimo ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą