2011 m. gegužės 13 d., penktadienis

8-oji „Tundra“ grįžta į Dūburio pusiasalį!

Begalybės kilpoms besipinant, 8-oji „Tundra“ po dviejų metų pertraukos grįžta į nuostabųjį Dūburio pusiasalį, kur liepos 7-10 dienomis elektroninės muzikos gerbėjai bursis į vieningu ritmu šėlstančią minią. 3 paras truksiančios šventės metu 4 scenos virpins pačių įvairiausių muzikinių skonių receptorius, o išskirtinių virtuvių, įkvepiančių menų dirbtuvių bei paskaitų gausa peno duos ir kūnui, ir sielai.

Muzikine renginio puse šiais metais rūpinsis TranceFormers, Techstylism, Swamp Tales ir Bluehour sounds. Pernai pamėginę sulaužyti normas ir pakaitalioti stilius vietomis, šiemet jie  atsigręžia į tradicinį skambesio suskirstymą keturiose „Tundros“ muzikos šventovėse – festivalio lankytojai migruos tarp psy-trance, chill out, drum‘n‘bass ir techno scenų. Tačiau naujovių visgi bus – viena iš scenų nuo elektroninio šurmulio pavargusias ausis gaivins dienos metu virsdama LIVE scena, dedikuota išskirtinai gyvus pasirodymus surengsiantiems atlikėjams.

Organizatoriai pakelia pirmąją uždangą, už kurios – kaip įprasta tokiam laikui, dar negalutinė „Tundros“ atlikėjų minia. Psy trance gerbėjus nudžiugins leidybinės kompanijos Parvati rec. įkūrėjas Giuseppe ir siurrealistišką virpinančių bosų bei suktų efektų psy trance sriubą verdantis Jahbo. Scenoje taip pat pasirodys per 15-os metų karjerą bemaž visą pasaulį spėjęs apkeliauti britas Tristan, kurio psy trance gerbėjams pristatinėti tikrai nereikia. Chill out scenoje tropiškai šiltą, etno motyvų ir teigiamos energijos kupiną solinį projektą pristatys Lawrence Harvey a.k.a. Kuba. Savita elektroninių garsų ir gyvų instrumentų samplaika ausį čia džiugins ir britų downtempo scenos ramstis Tripswitch. Bass scena šiemet jau paruošė ypatingą desertą stiliaus gurmanams – tai techno sielą drum‘n‘bass kūne apgyvendinantis Raiden (Didžioji Britanija) bei stilistiškai neformalaus, šilto analoginio skambesio hip hopą kitokiu kampu pateikiantis garsusis britų duetas Instra:mental. Techno gerbėjai neliks abejingi čiliečiui Ricardo Tobar, kurio unikalus skambesys savyje talpina melodingo techno, elektroninio roko ir moderniojo shoegaze akcentus, o Detroit techno tėvu Olandijoje pakrikštytas Steve Rachmad šokti nesustoti privers savo groovy techno, nuspalvintu funk ir soul melodijomis.

Kaip ir kiekvienais metais, „Tundrai“ prieglobstį suteikiančiam gamtos kampeliui organizatoriai žada atsidėkoti plėsdami žaliųjų veiklų paletę, todėl kviečia visus, tiek turinčius konstruktyvių pasiūlymų, tiek chaotiškų, bet dėmesio vertų pamąstymų ekologine tema, jau dabar pradėti jais dalintis. Jūsų žaliosios eko idėjos laukiamos el. paštu info@tundrafestival.lt (laiško temoje būtinai nurodykite „Eko idėjos“). Geriausių ir realiai įgyvendinamų idėjų autoriai bus apdovanoti!

Organizatoriai užsimena, kad „Tundros“ savanorių ir laisvalaikio bei pramogų dalyvių registracija prasidės jau šiomis dienomis, o per ateinančius du mėnesius dar ne kartą papūs naujienų vėjai. Todėl visi norintys prisidėti, dalyvauti ar šiaip nekantriai pasmalsauti, raginami įdėmiai sekti naujienas svetainėje www.tundrafestival.lt, „Tundros“ puslapyje socialiniame tinkle Facebook ir kituose pramogų ir laisvalaikio tema besidominčiuose informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą