2009 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Ateitininkai

Kas mes?

Ne paslaptis, Telšiuose veikia ir katalikiškos organizacijos, apie kurias neretai nutylima, nes ten per daug religijos. Visada kalbama apie tą niūriąją pusę, kurios ištikrųjų nėra, nes ši veikla kelia džiaugsmą ir suteikia ramybę. Eilinį kartą susidaromas iškreiptas požiūris...
Bet, kad šitaip nebūtų...
Sveiki! Mes esame ateitininkai!
Kartais per daug teoretikai, kartais mus vadina šventakupriais, bet kol kas dar nepakenkėme visuomenei, o kaip tik, mūsų organizacijoje auginame ieškantį tiesos, intelektualų ar bent jau nuoširdų jaunimą. Turime mus vienijančias idėjas, principus, kuriais vadovaujamės ir gyvenime (ar bent to siekiame).
Ką gi mes veikiame Telšiuose? Ir iš vis, kur mes esame?
Darbar kuopoje esame apie 25 nuolatinius jaunus žmones. Turime dvi globėjas, seseris Jurgitą ir Loretą Raudytes. Dar saujėlė - retkarčiais užklystantys žmonės, kurių visada laukiame:]. Į kuopą atklydusi „šviežiena“ dažniausiai atsiliepia šitaip:
„Na, jaučiausi gerai. Mane priėmė. Visi draugiški. Kiekvienas savitas žmogus. Kažkodėl nesinori viso to palikti. Noris tik būti ir būti.“ (Airidas, 21 metai)
Todėl neretai save vadiname ne kuopa, o bendruomene. Esam didelė šeima, kurioje mokomės bendrauti, džiaugtis, būti šalia vieni kitų, kartu organizuoti, keliauti po renginius ir melstis vieniems už kitus.
Mūsų „namai“ - Telšių Vyskupijos Jaunimo Centras. Susitinkame dukart savaitėje –penktadieniais turime susirinkimą, kuriame kalbame mums aktualiomis savaitės temomis, žaidžiame žaidimus ir aptariame tolesnę kuopos veiklą. Vėliau giedame ir grojame vakarinėse Šv. Mišiose Telšių katedroje (18 valandą, jei netyčia eitum pro šalį). Sekmadieniais savo balsais pagyviname Mažosios bažnytėlės tikinčiųjų bendruomenės rytus – giedame Šv. Mišiose (11.30). O po Šv. Mišių keliaujame į TVJC gerti arbatos, žiūrėti filmų, diskutuoti, ar nagrinėti Šv. Rašto...

Mažai? Mūsų gyvenimo filmas tęsiasi ir už bažnyčios sienų. Spalį einame į senelių namus kalbėti rožinio – senelių akys byloja apie didesnę patirtį, negu „atgrotas“ koncertas ar saldainiai galėtų suteikti.
Kiekvieną mėnesį rengiame Vakarus, nes pasaulyje, kuriame gyvename, jau per daug triukšmo. Ir kas tai per
Vakarai? Jie pilni giesmių, šlovinimo, „išsitaškymo“ giedant, apkabinimų, maldos, taip pat rekolekcijų ir konferencijų vakarai. Pirmą kartą sudalyvavusi Šlovinimo Vakare Gintarė sakė: „ Buo tokios akimirkos, kai pagalvodavau, ką aš čia veikiu iš vis, kad neturėčiau čia būti. Nes ne toks žmogus aš esu. Iš pradžių nejauku taip, kai nieko nepažįsti. Bet labai aptiko tas giesmių giedojimas. Kažkaip viską atpirko... Viduj geri jausmai buvo.“
Stengiamės aktyviai dalyvauti socialinėje veikloje, visuomeniniuose/krikščioniškuose renginiuose: Lietuvos Jaunimo Dienos, Taize susitikimai (dabar ruošiamės šiems dviems smagumams, vyksiantiems šiemet), Atsinaujinimo savaitgaliai, Atsinaujinimo dienos ir kiti panašūs įvykiai nepraeina be mūsų. Jau antrus metus rengiame stovyklėles Telšių krašto ateitininkams, dalyvaujame ateitininkiškose stovyklose bei akademijose, suvažiavimuose, per vasarą išsibarstome po piligriminius žygius, stovyklas užsienyje ir Lietuvoje.


Veiklos begalės, o laiko trūksta. Pildome vis naujas idėjas, nes tai, ką darome yra gera. Augdami šioje organizacijoje, kiekvienas atskirai ir visi kartu, gauname didžiulį patirties bagažą. Ieškome savęs ir savo vietos pasaulyje. Retas atėjęs žmogus, rimtai į viską pažvlegęs, nori išeiti iš čia... Nes per daug gera.
Tad jei tik nori, pabandyk ateiti ir Tu. Jei tik ieškai bendraminčių ir kitokio gyvenimo skonio, kritiško žvilgsnio į supantį pasaulį.
16val. Penktadienis. Telšių Vyskupijos Jaunimo Centras (buvę gimdymo namai). Gedimino g. 17, II a.durys dešinėje.

Dovilė Sausdrovaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą