2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

MUZIKA

Tą, rodos, niekuo neypatingą šeštadienio vakarą skubėjome į Telšiuose atidarytą naują klubą ACTION. Žinojome, kur einame ir kas mūsų laukia. Tąkart atmosferą kaitino dvi nepakartojamos grupės: THE COLOURS OF BUBBLES (Šiauliai) ir JAM JAM (Vilnius). Visa tai paliko begalę įspūdžių draugams, o ypač man ir kolegei Martynai, nes būtent mums pasitaikė gera proga pabendrauti su šių grupių nariais. Jie mielai papasakojo šį tą apie save.

Kas tie THE COLOURS OF BUBBLES?
Tai keturi šiauliečiai vaikinai, grojantys muziką, kurios stilius primena lengvą rokenrolą, truputį kantri ir, be abejo, indie roką. Dabartinė grupės sudėtis yra: Julijus (gitara, vokalas), Paulius (bosinė gitara, vokalas), Tomas (gitara) ir Simas (būgnai). Talentingi ir gabūs „burbulai“ patys kuria muziką, bet tenka pagroti ir kitų grupių dainų. Vaikinai džiaugėsi, kad buvo pakviesti koncertuoti į Žemaitijos sostinę gyvo roko ištroškusiam jaunimėliui...
...Tęsinį rasite naujame žurnalo numeryje...

Milda Ruikaitė





O kas tie „Jam Jam“?

Viskas prasidėjo nuo grupės „Back space“, kuriai iširus, likusieji grupės nariai (Audrius Juodzevičius, solo gitaristas, ir Augustas Savickas, bosistas) 2005 m. paskelbė narių atranką ir taip sulaukė naujojo vokalisto ir akustinės gitaros – Liudo Belicko. Visi trys gitaristai keletą mėnesių tiesiog jamino ir grupe nesivadino. Jamas – tai improvizacija, kai vienu metu keli muzikantai tiesiog groja, nežinodami ką, ir žiūri, kas iš to gausis: taip dažniausiai ir gimsta dainos. Kai jie „susigrojo“ ir „prisijaukino“ vienas kitą, nutarė savo muziką paaštrinti, papildyti. Taip prie vaikinų būrio prisijungė jaunasis ir talentingasis būgnininkas Karolis Šimaitis. „Jam Jam“ tapo pilnos sudėties grupe.Scenos artistai savo muzikinės karjeros nepradėjo nuo koverių, kas jau tampa įprasta tarp įvairių atlikėjų. Vyrukai iškart ėmėsi kurti „kažką savo“ jamindami – taip ir atsirado daugelis dainų, kurias grupė dabar groja koncertuose. „Jam Jam“ ne iš kelmo spirti muzikantai: jie entuziastingi, talentingi, reiklūs ir paprasti. Grupės nariai, ne kartą yra tapę lyderiais konkursuose („Iš Lempos“ 2006 m., „Artistų artistas 2“ 2007 m.), sugroję tokiuose festivaliuose kaip „Be2gether“, „GaDi“ ir ne mažiau nei 100 koncertų, vis dar išlieka paprastais ir nosies neriečia.

...Tęsinį rasite naujame žurnalo numeryje...

Martyna Marčenkovaitė

1 komentaras: