2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

MUZIKA



Nuo pirmųjų akordų



Žinojai, kad talentų galima atrasti ne vien didmiesčiuose? Abejoji? Dabar tavo dėmesio centre ji – dvidešimt dviejų metų energingoji telšiškė Živilė Ba. Įsitaisome patogiai ir mėgaujamės interviu su kylančiu muzikos talentu.


Nuo ko viskas prasidėjo?
Viskas prasidėjo, kai pasiėmiau gitarą į rankas. Nuo vaikystės mėgau muziką, bet apsiribodavau tik jos klausymu. Muzikos mokyklos nelankiau, tik chorą pradinėje klasėje... Taigi galima sakyti, kad plaukiau pasroviui ir atsidūriau ten, kur dabar esu.


Kaip dažnai koncertuojate? Nesvarstei apie koncertą gimtame mieste?
Vidutiniškai keletą kartų per mėnesį ir dažniausiai tai būna Vilniaus naktiniuose klubuose ar kavinėse. Kadangi patys koncertų neorganizuojame ir grojame ten, kur pakviečia, apie Telšius rimtai negalvojome. Bet jei sulauktume kvietimo, manau, neatsisakytume.
Ką veiki be dainavimo?
Dabar daugiausia laiko skiriu mokslams, o muzikai atitenka antroji vieta. Apie kitus pomėgius nėra laiko galvoti.. Suprantama, jog be galo mėgstu laisvalaikį su draugais, geru oru – pasibuvimą gamtoje ar pasivaikščiojimą sostinės senamiestyje, taip pat pasivažinėjimą dviračiu. Tačiau, kas to nemėgsta?
Kokios muzikos klausai?
Lengviau būtų pasakyti, kokios neklausau. O mėgstu labai įvairią, dažniausiai tai priklauso nuo metų laiko ir nuotaikos.
Koks jūsų atliekamos muzikos stilius?
Mūsų atliekama muzika – stilių mišinys. Pradedant POP, ROCK, baigiant JAZZ.
Gerbėjai smalsauja, kada bus albumas?
Albumo pažadėti greitai negaliu. Nenoriu skubėti, nes jis turi būti tikrai subrandintas ir kokybiškas gaminys. O iki to ir pačiai reikia užaugti, ir muziką užauginti.


Kas įkvepia kurti dainas?
Žmonės. Nesvarbu, geri ar blogi. Ir muzika – patys geriausi įkvėpimo šaltiniai. O idealai keičiasi – vieni ateina, kiti išeina.
Visos dainos angliškai, kodėl?
Taip lengviau. Lietuvių kalba yra sudėtinga ir norint sukurti originaliai skambantį tekstą, reikia būti poetu. Sakoma, jog tai daininga kalba. galbūt, bet teko ne kartą girdėti tą pačią daina abiem kalbom ir angliškai ji skambėdavo geriau. Kodėl? Sunku paaiškinti.
Pirma daina, kokia ji?
Nelabai pamenu. Kažkas apie paukščius, atrodo... Pačios pirmosios dainos buvo ne visai vykę bandymai, todėl aš jų jau seniai nebegroju ir pamiršau, kaip skamba...


Kalbino Brigita Adomaitytė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą